Welkom op La Maison du Champagne

Top Bar Menu

OVER
LA MAISON DU CHAMPAGNE
Bruisend,
Kwaliteit,
Uniek

La Maison du Champagne staat voor kwaliteit. En dat is nodig als u weet dat in de Champagne meer dan 10.000 verschillende merken actief zijn. Hoe scheidt u het kaf van het koren zonder steeds bij een van de bekende grote huizen te blijven? Dat hoeft u dus gelukkig niet te doen, dat doet La Maison du Champagne voor u.

Een gedegen netwerk van producenten en contacten zorgt voor een frisse aanwas van nieuwe champagnes met elk hun eigen specifieke karakter. Dat geldt voor de zogeheten ‘instap’ flessen maar natuurlijk ook voor de wat kostbaarder boutique champagnes. Bij La Maison du Champagne vindt u Blanc de Noirs en Blanc de Blancs maar ook schitterende Champagne Rosé en Vintage Champagne.

La Maison du Champagne heeft een focus op Grand Cru Champagne maar dat wil niet zeggen dat de Premier Cru of de Cru Normale geen briljante Champagnes voortbrengt. Deze maken daarom ook gewoon onderdeel uit van het assortiment. U begrijpt waarom wanneer u een keer een parel van een Blanc de Noirs heeft gedronken die gemaakt is van 100% Pinot Meunier.

De enige beperking die La Maison du Champagne heeft, is dat de grote huizen zoals Moët & Chandon geen onderdeel uitmaken van het ‘Gamme’ van Champagnes. Deze zijn prima elders te verkrijgen en eigenlijk niet zo interessant voor wat u ervoor moet betalen. Tenzij u het midden of hoog segment van hun aanbod ontkurkt, dan drinken wij graag een glas mee natuurlijk!

BEZOEK DE WEBSHOP

Blanc de Blancs

Champagne Blanc de Blancs is misschien wel het bekendste type Champagne. De in vrijwel alle gevallen van 100% Chardonnay gemaakte mousserende wijn is fris en boterig en heeft een fijne zuurgraad. NU KOPEN

Blanc de Noirs

De meest gangbare blauwe druiven in de Champagne zijn de Pinot Noir en Pinot Meunier. Het sap van deze druiven geeft een karaktervolle wijn met tonen fruit. Deze champagnes zijn wat meer aardser. Nu Kopen

Vintage & Prestige

Elk huis heeft zijn Cuvée Prestige, de champagne waar ze trots op zijn. Vaak van het beste sap en bij uitzonderlijk goede jaren wordt een Millésimé gemaakt, een Vintage Champagne. NU KOPEN

 James Bond, The Spy Who Loved Me

“Maybe I misjudged Stromberg. Any man who drinks Dom Perignon ´52 can´t be all bad.”

– James Bond, The Spy Who Loved Me –
Onze
MERKEN
Per producent zijn verschillende flessen opgenomen in het assortiment. Niet elke fles van de wijnboer komt namelijk in aanmerking. Mocht u een specifieke fles  van de producent niet in de webshop kunnen vinden, neemt u dan gerust contact op.

John Doe

Photographer

Sarah Benedict

Fashion Stylist

Billy The Kid

General Manager

Rocky Doe

Marketing

Jenny P

Shop Manager

OUR BRANDS

Champagne Paul Clouet
Champagne Penet-Chardonnet
Champagne Alexandre Penet
Champagne Bonnaire
btt